Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Oχι στην ACTA !!!!!

Γνωρίζεις πως η καθημερινότητα σου στον τρόπο που χρησιμοποιείς το Διαδίκτυο θα επηρεαστεί ανεπανόρθωτα από το νέο νομοσχέδιο ACTA που ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο της κυβέρνησης Χριστόφια;

Η συμφωνία εγκρίθηκε κατόπιν πρότασης της Υπουργού Εμπορίου Πραξούλας Αντωνιάδου-Κυριάκου και σκοπό έχει δήθεν την καταπολέμηση της πειρατείας στο Διαδίκτυο. Ουσιαστικά θα σκοτώσει την λειτουργία του Διαδικ
τύου όπως το ξέρουμε σήμερα και θα επιτρέψει στις κρατικές υπηρεσίες, σε συνεργασία με τους παροχείς διαδικτυακών υπηρεσιών, να παρακολουθούν και να ρουφιανεύουν κάθε κίνηση μας στο Διαδίκτυο.

Το ACTA, δεν περιορίζεται στο κυνηγητό κατά της αντιγραφής προϊόντων και της πειρατείας, αλλά κάτω από το κάλυμμα ης προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων, θέτει ασφυκτικούς όρους ιδιαίτερα στην ελευθερία έκφρασης στο Διαδίκτυο και συμβάλλει στην παρακολούθηση των πολιτών.


ΩΡΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ! Στην Πολωνία, την Βουλγαρία και την Σλοβακία έπειτα από έντονες λαϊκές κινητοποιήσεις χιλιάδων πολιτών οι κυβερνήσεις αποστασιοποιήθηκαν από την συμφωνία. Ώρα να γίνει το ίδιο και στην Κύπρο.






Αναδημοσίευση από : 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου